۲۲ فروردین ۱۳۸۷، ۱۱:۱۲

در همایش شورای عالی استانها؛

حداد عادل بر ضرورت روابط پویا میان شوراها و مجلس تاکید کرد

حداد عادل بر ضرورت روابط پویا میان شوراها و مجلس تاکید کرد

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکیدکرد: ما با شوراها عموما و با شورای عالی استانها خصوصا همدلی داریم و تلاش می کنیم تا این همدلی به همکاری مبدل شود.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، دکتر غلامعلی حداد عادل رئیس مجلس شورای اسلامی در اجلاس شوراهای عالی استانها که صبح امروز در محل ساختمان قدیم مجلس برگزار شد، اظهار داشت : انقلاب اسلامی یک حرکت مردمی محض بوده و می دانیم در مردمی بودن انقلاب اسلامی ذره ای تردید نیست، این انقلاب را مردم بوجود آوردند ومردم هم آن را حفظ کردند.

وی افزود: نشانه بارز اراده ملت در حفظ این انقلاب حضور مردم در جبهه های جنگ تحمیلی است ، جنگ را مردم اداره کردند و مردم باید در اداره کشور سهیم باشند.

رئیس مجلس با بیان اینکه سهیم شدن مردم در اداره کشور سازوکار خاصی را می طلبد یادآور شد : یکی از این سازوکارها شوراهاست این حکم قانون اساسی اگر چه با مدتی تاخیر محقق شد ، اما ما شوراها را جلوه ای از مردم سالاری دینی در کشور می دانیم.

دکتر حدادعادل گفت: شوراها حلقه ای از زنجیره نهادهای مردم سالارانه و ضلعی از منظومه نهادهایی است که با اراده مردم بوجود می آید.

رئیس مجلس شوراها را تجسم حاکمیت مردم و اراده آنان خواند و گفت : خوشحالیم که امروز شوراها از کوچکترین واحد زندگی اجتماعی یعنی روستاها شروع و تا بالاترین سطح آن یعنی در شورای عالی استانها تجسم یافته و جایگاهی کاملا حکومتی یافته این نشانه عمق مردم سالاری دینی در کشور ما است.

وی با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی، شوراهای شهر و روستا را از جنس خود می داند تاکید کرد: طبیعی است که نظر مجلس نسبت به شوراها و شورای عالی استانها نظری کاملا مثبت وموافق است ما با شوراها عموما و با شورای عالی استانها خصوصا همدلی داریم و تلاش می کنیم تا این همدلی به همکاری مبدل شود.

حداد عادل گفت: شوراها می توانند باری از دوش نمایندگان بردارند از آن جهت که بسیاری ازمراجعات مردم در مسیر طبیعی خود قرار گیرد و به سوی شوراها هدایت شود در نتیجه فرصت نمایندگان مجلس برای صرف وقت در امور کلان کشور، قانونگذاری و نظارت بیشتر می شود و این یک فایده شوراهاست.

رئیس قوه مقننه فایده مهمتر شوراها را ارتباط با مجلس شورای اسلامی و انتقال واقعیات کشور به نمایندگان عنوان و تصریح کرد: همه ما وظیفه داریم کاری کنیم که زندگی برای مردم در جمهوری اسلامی آسانتر و مطلوب تر شود. مردم انتظار دارند که با انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی زندگی آنان سامان یافته تر شود به طوریکه هم مشکلات معیشتی آنان کمتر و هم نظم منطقی بر زندگی آنان حاکم شود.

وی شهرداری ها و شوراها را در خط تلاش برای بهبود زندگی مردم خواند و افزود: این ظرفیتی که در کشور ما بوجود آمده یک ظرفیت مغتنم است و باید تلاش کنیم این حلقه های بوجود آمده ناشی از اراده مردم را به یکدیگر وصل کنیم در حال حاضر شورا های شهر و روستا و شورای عالی استانها بوجود آمده و باید تلاش کنیم که رابطه ای پویا میان اینها بوجود آید از حالت ایستا خارج شوند.

دکتر حداد عادل خاطر نشان کرد: باید یک تحرک و پویایی میان این شوراها بوجود آید تا مثل زنجیره های بی خبر و مستقل از هم نباشند. ما سعی کردیم در مجلس هفتم در این مسیر حرکت کنیم اما هنوز به مقصد نهایی نرسیده ایم و باید کار بیشتری انجام شود.

رئیس مجلس یادآور شد: در طلیعه آغاز به کار مجلس هشتم قرار داریم و یکی از نوآوری هایی که می شود در این سال انجام داد برقراری ارتباط منظم و منطقی با شوراها و خصوصا شوراهای عالی استانهاست باید رابطه این نهادها را با یکدیگر به صورت واضح تعریف و این رابطه را محقق کنیم.

وی تاکید کرد : شوراها در محدوده اختیارات خود به منزله پارلمان های محلی می توانند عمل کنند باید کاری کنیم شوراهای عالی با مجلس پیوند بهترو بیشتری داشته باشند ، شوراهای هراستان باید با مجمع نمایندگان رابطه ای نظیررابطه شورای عالی استانها با مجلس و رابطه شوراهای هر استان با شورای عالی استانها در سطحی بالاتر داشته باشند به این ترتیب بدنه شوراها در کل کشور با بدنه مجلس درکل کشور اتصالات منطقی پیدا می کند.

دکتر حدادعادل به اقدامات مجلس هفتم در خصوص مسائل شهرداری ها وشوراها اشاره و تصریح کرد: شوراها از محدودیت اختیارات در قوانین ناراضی هستند اما بنده اینها را مهم نمی دانم زیرا ما در ابتدای قانونمند کردن کار شوراها هستیم .وی ادامه داد : برخی دستگاه های اجرایی احساس می کنند اختیارات آنها کم است و به اختیارات شوراها افزوده شده و گاهی شوراها چنین فکری می کنند که این موضوع به تغییر در قوانین منجر می شود و طبیعی است.

رئیس مجلس افزود: شما با وزارت کشور این مشکل را دارید و ما با دولت. دولت معتقد است مجلس درخیلی از امور نباید وارد شود و آن امور از وظایف قوه مجریه است اما ما معتقدیم برخی از کارهای دولت با اختیارات مجلس سازگار نیست این به معنی این نیست که اصل قضیه مورد قبول نباشد تلاش می کنیم این مرزها به طور معقول مشخص شود.

وی با بیان اینکه در مجلس سعی کردیم نیازهای شهرداری ها را درک کنیم، یادآور شد: اقدام مثبت مجلس در بودجه 87 از جمله این موارد است. یکی از مصوبات در قانون بودجه 87 این بود که چنانچه مطالبات شهرداری ها در محاکم صالحه از دستگاه های دولتی به اثبات برسد وزارت اقتصاد و دارایی موظف است این مطالبات را راسا به حساب شهرداری ها ریخته و از حساب دستگاه های دولتی کم کند، این حکم شجاعانه ای است که مجلس به سود شهرداری ها و مردم در قانون گنجانده است.

حداد عادل گفت: در مورد شورای عالی استانها نیز امروز این امر پذیرفته شده که همانطور که دولت می تواند به مجلس لایحه دهد و نمایندگان می توانند طرح دهند، شورای عالی استانها نیز می تواند به مجلس طرح ارائه کند.

رئیس مجلس افزود: در آئین نامه داخلی مجلس در نظرداریم یک بخشی را به مقررات مربوط به رابطه مجلس با شورای عالی استانها در نظر بگیریم.وی ابرازامیدواری کرد: تلاش های صادقانه ای که از سوی همه اعضای شوراهای شهر و روستا صورت می گیرد مردم را در رسیدن به زندگی بهتر در جمهوری اسلامی کمک کند.

دکتر حداد عادل تاکید کرد: بنده نه تنها معتقدم که نهادهای برآمده از اراده مردم با عقل جمعی بهتر می توانند مشکلات را تشخیص دهند و راه حل برای آن پیدا کنند بلکه معتقدم اگر مردم در اداره کشور بیشتر دخالت کنند قدر کشور خود را هم بیشتر می دانند.

کد خبر 662948

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha